donderdag 22 november 2012

Nederland


Nederland is een heel streng land. Ik ben zo vriendelijk geweest de boel even op een rijtje te zetten.

Kinderen en verkeersveiligheid
Je mag je kind niet aan je borst in slaap laten vallen. Dat is absoluut verboden. Een kind moet bovendien op zijn eigen kamer in een ledikant liggen. Bij de ouders in bed is fout. Heel fout. Een kind moet een voedingsschema en een slaapschema hebben omdat het anders nooit wat wordt met zo’n kind. Als je op de fiets even niet oplet dan word je door minstens twintig mensen de les gelezen. Ze doen dan allemaal heel streng met heel veel gevloek.

Sterke tanden en botten
Bij Etos wilde ik kartonnen nagelvijltjes kopen en kreeg ik te horen dat “wordt aangeraden om glasvezel te gebruiken”. Dat zal vast door een onafhankelijk specialist zijn geadviseerd. En U weet toch wel dat U melk moet drinken. Dat zal vast met de enorme gezondheidsbevorderende kwaliteiten van melk te maken hebben en absoluut niets met het feit dat Nederland keer op keer het melkquotum overschrijdt en meer melk produceert dan door Brussel toegestaan. Wij mogen wel uitkijken dat heel Nederland straks niet blank komt te staan. Nederlanders zijn de mensgeworden dijk tegen de oprukkende melkzee.

Voedsel
Losse thee is veel beter dan thee uit een zakje. Spinazie mocht je tot een jaar geleden absoluut niet voor een tweede keer verwarmen want daar ging je hartstikke dood van. Godzijdank blijkt dat niet waar te zijn. Ik vermoed dat iemand het er een keer op gewaagd heeft en niet stuiptrekkend, schuimbekkend en met bloed uit de oren dood neer viel. Eet bruin brood. Check de viswijzer.

Uiterlijke verzorging en gezelligheid
Als je dan toch wilt snoepen, snaai dan in één keer een zak leeg want dat is beter voor je tanden dan wanneer je telkens één snoepje neemt. Waag het niet sinaasappelsap te drinken en kort daarna je tanden te poetsen. Je poetst zo het glazuur weg. Man, als je niet uitkijkt poets je zo al je tanden je bek uit.
Ga nooit met natte haren naar bed, kam je haar niet wanneer het nat is. Was je jaar niet te vaak maar ook zeker niet te weinig. Denk erom dat je niet én je ogen én je mond opmaakt. Gebruik geen lipliner, combineer kleur met kleur, draag niet teveel zwart. En let op: roze en rood vloeken sinds drie jaar niet meer. Je moet je bloembollen nu gaan planten. Zeur niet over de vader van Maxima. Hij wist als minister echt niet dat al die mensen werden ontvoerd, gemarteld en levend uit vliegtuigen werden gekieperd. Flos. Kijk een aap nooit recht in de ogen. Dan vreet ‘ie je op. Drink niet teveel koffie. Zet kaarsen in huis want dat is gezellig. Radio-dj’s zijn ontzettend grappige mensen. Zet ze allemaal in een glazen huis en vergeet waar je de sleutel hebt gelaten. Schrijf je in bij de gemeente waar je woont. Nederland houdt van registreren. Porno kijken is niet vies. Respecteer mensen met een geloof. Heb medelijden met mensen op een brommertje. Laat een snor staan. Barbecuen is leuk. House luisteren is niet alleen voor pubertjes. Druk nooit zelf een puistje uit. Dat geeft littekentjes en dat wil je niet. Investeer in je relatie. Flos! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten