donderdag 10 mei 2012

Grilled Cheese Sandwich Month


Op Meatless Monday nam ik een grilled cheese sandwich omdat het april was en april was Grilled Cheese Sandwich Month. Maar natuurlijk ook Conflict op de Werkplek Bewustzijnsmaand, Apothekers in Oorlog Tegen Diabetesmaand, Strooien Hoedmaand, Kikkermaand, Sportende Jeugd Veiligheidsmaand, Spastische Darmmaand, Teelbalkankermaand, Seksueel Overdraagbare Aandoeningen Awareness Month, Parkinson Maand, Stress en Geweld Tegen Dieren awareness Maand. Ik heb me de hele maand april ongans gegeten want behalve Grilled Cheese Sandwich Month was het natuurlijk ook Floridase Tomaten-, Cranberries en Gooseberries-, Tomatillo en Asian Pear- en Sojavoedselmaand. En in mei is dat niet minder. In mei vereren we, zoals U weet, de wortel en de bloemkool (samen), de grapefruit en de kiwi, aardappelen en limoen, het ei, de hamburger, de salade en de salsa. We lachen ons suf want het is Nationale Lachmaand maar we zijn ons tegelijkertijd enorm “aware” van het bestaan van mensen die lijden aan Gilles de la Tourette, neurofibromatosis, beroertes of van hen die een ongeluk met gif hebben gehad. Tussendoor moeten we ons werkschema veranderen in verband met de Revise Your Work Schedule Month. Vergeet U deze week niet Uw bread pudding recepten met anderen uit te wisselen? Het is immers weer Bread Pudding Recipe Exchange Week. Let ook op de mentale toestand van Uw kinderen en wees aardig tegen Uw dieren. Ik hoef U vast niet te vertellen dat het de Be Kind to Animals en Children’s Mental Health week is.

Een hele goede vriend van mijn ouders is in 1946 geboren op 4 mei. Om hem als kind tijdens de Dodenherdenking stil te houden gaf zijn moeder hem een plakje cake om op te zuigen. Het leek altijd een straf, zo’n verjaardag tijdens de Nationale Dodenherdenking. De tijden dat 4 mei was voorbehouden aan de doden zijn echter allang verstreken. Inmiddels is het op 4 mei immers ook: Intergalactic Star Wars Day, International Space Day, Internationale Brandweerliedendag, Respecteer Kippendag, Tubadag, een Nationale Dag om Tienerzwangerschappen te voorkomen en Geen Broek Draagdag. En daar zit je dan, als tiener in een klaslokaal te zuigen op een plak cake terwijl je hartgrondig een zwangerschap probeert te voorkomen. En dat laatste terwijl je geen broek aan hebt!

Awareness, je bewust zijn. Het schijnt heel belangrijk te wezen. Lance Armstrong draagt zo’n geel plastic armbandje. Hij wil zo laten zien dat hij zich aware is van het bestaan van kanker. Ik was zo naïef te denken dat kanker krijgen en dan nog zeven keer de Tour de France winnen bewustzijn genoeg was. We moeten ons niet alleen bewust zijn maar ons ook zichtbaar solidair tonen.

We lopen nu over van awareness en ondertussen eten we ons tonnetje rond. Er zijn gelukkig zat dagen om ons ook nog bewust te zijn van onze dikke medemens. Waar ik alleen verschrikkelijk veel moeite mee heb is dat ik op onze kalender nog helemaal geen dag heb gevonden waarop de Desperately looking for a successful career/housewife and mother in New Haven wat aandacht krijgt. Kan de krentenbollendag ook navolging krijgen in de vorm van een Friet Met Mayonaise en appelmoesdag? Ik mis bovendien de Aardvarkentjesknuffeldag voor bejaarden tussen de 84 en 85 jaar oud die maar acht tenen hebben. U gaat mij toch niet vertellen dat U pantydag (15 mei) belangrijker vindt?

Ter gelegenheid van de Simpele Tomatensausdag de echt allersnelste, makkelijkste en overheerlijke tomatensaus uit Marcela Hazan’s Essentials of Italian Cooking. Iedereen heeft wel een snel recept voor een tomatensaus. Zo’n recept waar je telkens weer op terugvalt als je geen zin hebt om te koken. Probeer deze eens in het kader van Verander Uw Tomatensausdag.

Wat U nodig hebt:

voor twee personen

400 gr gepelde tomaten uit blik
1 ui, gepeld en doormidden gesneden
3 el ongezouten roomboter

Zet een zware pan op het vuur met de boter, de ui en de gepelde tomaten en laat 45 minuten pruttelen. Plet de gepelde tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Haal de ui uit de pan en breng de saus op smaak met wat zout. Dat is alles. Eet met spaghetti en eventueel wat geraspte Parmezaan. 

1 opmerking:

  1. Laat een rode peper meepruttelen! Wel even lekprikken vooraf.

    BeantwoordenVerwijderen